diumenge, 21 de març del 2010

Teclat japonès!

Publicat per Marina Iglesias~ a 14:00
Vos heu preguntat alguna vegada com és un teclat japonès? Jo pensava que estaria ple de tecles i de símbols estranys, però la veritat és que és molt més simple, mireu:



Els teclats japonesos són quasi exactament igual als nostres teclats i amb el mateix ordre de tecles, no obstant això, hi ha algunes xicotetes diferències com que no tenen lletres com la Ç o la Ñ y per a escriure alguns caràcters especials com la @ o # la combinació de tecles es distinta. Les lletres del teclat estan pintades igual que les del teclat espanyol, però a més, baix de cada lletra hi ha un hiragana escrit. Aquestes lletres en hiragana no corresponen a la pronunciació en romaji, així doncs, per exemple, baix de la "w" apareix la lletra "te" て。

Hui en dia, els hiragana dels teclats, no s'utilitzen per a res. Estan pintats al teclat perquè antigament s'utilitzava aquesta mena de sistema de teclats amb l'abecedari japonès. Així doncs, si volien escriure “te”(て) calia prémer la tecla W, perquè baix d'aquesta està escrit el hiragana “te”(て), però hui dia no l'utilitza ningú, encara que si volem emprar-ho podem prémer una combinació de tecles.


Actualment, s'utilitza el sistema IME, que és el que utilitza tot el món, per tant, si volem escriure “te”(て), no més hem de prémer la tecla T i la tecla E, i a més, volem canviar per un kanji, en lloc de hiragana, no més hauriem de prémer la barra espaciadora. Per tant, podem dir que escriure amb un teclat japonès és pràcticament com escriure amb el teclat espanyol.

0 comentaris on "Teclat japonès!"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez