diumenge, 21 de març del 2010

Prohibir el manga?

Publicat per Marina Iglesias~ a 20:46
L'Assemblea de Tòquio ha xocat contra els dibuixants de manga en la seva pretensió de rebaixar el contingut sexual dels còmics. Autors com Go Nagai (Mazinger Z) i Fujiko Fujio (Doraemon) han signat un comunicat en què critiquen una llei que prohibeix l'erotisme de personatges amb aparença infantil i que sanciona els artistes amb multes de fins a 300.000 iens (2.400 €).
Aquesta protesta dels autors ha provocat que la normativa, que s'hauria d'haver votat aquest divendres, quede, de moment, aturada. Segons va manifestar Nagai aquesta setmana, aquesta llei va en contra de la llibertat d'expressió dels artistes, però també perjudica la indústria del manga, considerada una potent font d'ingressos per al Japó. Per Nagai, la normativa és a més una normativa sense sentit.
El text legal prohibeix qualsevol personatge de manga o anime que puga ser percebut com a menor per la seva edat, vestimenta, accessoris, grau escolar, l'escenari en què estiga, l'edat d'altres personatges o la seva veu.


Què vos pareix? Amb aquesta normativa una gran quantitat de manga i anime desapareixeria del mercat, encara que no tinguen continguts sexuals o per a majors de 18 anys pel simple fet d'apareixer personatges menors d'edat.

0 comentaris on "Prohibir el manga?"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez