dijous, 17 de juny del 2010

Freud i els somnis

Publicat per Marina Iglesias~ a 23:24
Sigmund Freud va ser una de les persones més influents dins del desenvolupament del pensament durant el segle XX. Les seues teories van revolucionar la forma d'estudiar la història. 

Segons Freud, al llarg de la història, hi va haver tres grans humiliacions: el descobriment de Galileu de què no som el centre de l'Univers, el descobriment de Darwin de què no som la corona de la creació, i el seu propi descobriment de què no podem controlar la nostra pròpia ment.
 

Un dels descobriments més importants de Freud és que les emocions amagades a la superfície subconscient pugen a la superfície conscient durant els somnis. Recordar fragments dels somnis poden ajudar-nos a destapar emocions i records enterrats.
 

Al llarg de la seua obra més coneguda, La Interpretació dels Somnis, Freud utilitza els seus propis somnis com exemples per demostrar la seua teoria sobre la psicologia dels somnis.
 

Així doncs, Freud manté que tots els somnis representen la realització d'un desig per part del somiador, fins i els malsons. Hi ha somnis negatius, on el que apareix és l'incompliment d'un desig. Per això es donen diverses explicacions, entre les quals hi ha la satisfacció d'una tendència masoquista. No obstant això segueix en peu la conclusió general de Freud: els somnis són realitzacions disfressades de desitjos reprimits. Així que el que pot parèixer ser un conjunt d'imatges somiats sense sentit pot, a través de l'anàlisi i del mètode "desxifrador", ser un conjunt d'idees coherents.

La teoria d'interpretació dels somnis de Freud representa les primeres teories d'aquest amb relació a la naturalesa de la psicologia de somnis inconscients, la importància de les experiències de la infància, el llenguatge "hieroglífico" dels somnis i el mètode que ell anomena "psicoanàlsi".
 

Freud considera que tot somni és interpretable, és a dir, pot trobar el seu sentit. La tasca d'interpretar no recau sobre tot el somni en conjunt sinó sobre les seues parts, basant-se en una espècie de llibre dels somnis, on cada cosa somiada significa una cosa determinda. Primer es descompon el relat en parts, i acabat al final sorgeix la interpretació final o global, en la qual se'ns revela el somni com una realització de desitjos.

0 comentaris on "Freud i els somnis"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez