dilluns, 19 d’octubre del 2009

Manga~

Publicat per Marina Iglesias~ a 18:01
Konban wa~!

Hui vinc a parlar de manga, encara que primer voldría disculpar-me pero no haver escrit aquests dies, he tingut assajos amb el meu grup, deures i un fum més de coses.

Ara sí, anem allà!

Què és el manga?

El Manga és un estil de historieta japonesa que troba els seus orígens en l'art japonès del segle XI, que modificant-se i evolucionant a través del temps ens fan arribar al que és en l'actualitat. El terme Màniga prové del japonès i és possible traduir-lo com "dibuixos capritxosos" a partir de la unió dels kanji per a "informal", que correspondria a "man-", i "dibuix" a "-ga".

L'estil inclou els ulls grans i les faccions occidentals dels personatges. Així, el manga, guanye una identitat pròpia pel que fa a la seua "predecessor" nord-americà.

Segons el públic al que va dirigit el manga es poden dividir en:
* Kodomo manga, dirigit a xiquets menuts.
* Shōnen manga, a xics adolescents.
* Shōjo manga, a xiques adolescents.
* Seinen manga, a homes joves i adults.
* Josei manga, a dones joves i adultes.

Hi ha diversos gèneres, com són:

* Mahō Shōjo: Amb una xiqueta com a protagonista amb poders màgics o amb algun objecte que li otorga poder.
* Yuri: Història d'amor entre xiques
* Yaoi: Història d'amor entre xics.
* Harem: Grup femení, però amb algun xic co-protagonista.
* Sentai o Super Sentai: L'acció es repateix 3-5 protagonistas.
* Mecha: Robots gegants dirigits per humans.
* Hentai: Pornografia.
* Ecchi: Humorístic amb contingut eròtic.
* Jidaimono: Ambientat en el Japó feudal.

Així doncs, una vegada feta la descripció, tractaré de parlar breument sobre un dels meus còmics favorits: Fruits Basket.

ARGUMENT:
La història comença poc després que Tohru Honda, una estudianta d'institut, que perd a la seua mare en un accident. Per a ajudar a la seua família decideix anar-se a viure sola ,en una carpa que ha posat en un terreny desocupat prop del bosc. Tohru es paga les seues despeses amb un treball temporal i espera ajudar al seu avi. Tohru cau malalta i és rescatada per Yuki Sohma., el "príncep" i xic desitjat de la seua escola. Quan Tohru clareja a casa de Yuki, s'adóna que el terreny que ella estava acampant pertany a la afamada família Sohma.. La casa que els Sohma. tenen en aquest terreny pertany a Shigure. Apareix altre estrany personatge, Kyo, amb la intenció de reptar a Yuki a un combat. Tohru intenta detenir a Yuki i Kyo perquè no barallen, però, al fer-lo, rellisca, caent sobre Kyo, Yuki i Shigure. La sorpresa de Tohru és majúscula quan davant el contacte amb ella, els tres membres de la família es transformen en animals!, a l'estona tornen a ser normals... però apareixen sense roba!

Shigure explica a Tohru que alguns membres de la família Sohma estan afectats per la maledicció de junishi, la qual consisteix que, al ser tocats per membres del sexe oposat o trobar-se en moments d'extrema agitació emocional, els seus cossos es transformen en els d'animals pertanyents al zodíac xinès. L'excepció seria Kyo, qui es transforma en el gat, el qual segons la llegenda va ser traït pel ratolí quedant fora així del zodíac xinès. Com una forma de venjança, el gat va llançar una maledicció sobre el ratolí i aquesta va recaure sobre els altres animals. Aquesta traïció és la qual duu a una extrema rivalitat entre Yuki (el ratolí) i Kyo (el gat), a més de ser la base de la maledicció dels Sohma.

Tohru promet no revelar aquest secret a ningú. El líder de la família, Sohma Akito accepta en primera instància que Tohru seguisca convivint amb els Sohma, especialment amb Yuki. Ara aniran apareixent nous membres de la família i Tohru anirà a poc a poc aprenent les seues identitats i secrets, ja que aquests membres que duen la maledicció tenen personalitats diferents, moltes d'elles extravagants.

Poc a poc, Tohru començarà a sentir un sentiment especial per algun membre de la família, però, per qui?

PERSONATGES:


Com que hi ha una quantitat superior a vint personatges, parlaré no més dels tres personates més importants, és a dir, Tohru, Kyo i Yuki.

·Tohru


Tohru és la protagonista del manga, i la que poc a poc donarà un canvi a la familia de la maldició, la familia Sohma. Té 16 anys. Seiyuu Yui Horie.

·Yuki

Yuki Sōma

草摩 由希 (Sōma Yuki)

Sexe

Masculí

Edat

16-17 anys

Al manga

Altres noms

Yun Yun,

Rellevancia

Protagonista

Família

Sōma

Seiyuu

Aya Hisakawa


Yuki, també anomenat Yun-Yun, té 16 anys i és"el príncep" de l'institut de Tohru. Yuki farà que aquesta comence a sentir sentiments especials cap a ell, però serà amor o serà altra cosa?

·Kyo


Kyo, de 16 anys també, és el gat, de caràcter aspre i solitari, començarà a canviar la seua actitud amb l'arribada de Tohru.


La meua opinió respecte a aquest manga es molt bona, és el meu manga favorit, el que m'ha fet plorar, riure, tornar a plorar, i sentir el que els personatges sentien, i això és el que ha de provocar un shojo de veritat. A simple vista pot parèixer una mica simple però quan es comença a llegir, podem donar-nos compte de la complexitat i el gran argument del manga, que una vegada el comences, no pots parar de llegir-lo.

Espere que vos agrade, voldria dir també que son 23 volums, publicats pero la autora Natsuki Takaya.

0 comentaris on "Manga~"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez