dissabte, 3 d’octubre del 2009

A 5 centímetres per segon

Publicat per Marina Iglesias~ a 13:11
Bon dia a tot el món! Estic aborrida a casa veient la televisió, encara que hauria d'estar al Saló del Manga de València, però no he pogut anar(amb les ganes que en tenia...), així que vaig a escriure sobre una pel·lícula que he vist aquest matí, que m'ha agradat moltíssim!



El títol és "A 5 centímetres per segon" encara que el títol original és "秒速センチメートル, Byōsoku Go Senchimētoru", és una pel·lícula d'animació japonesa dirigida per Makoto Shinkai, director de Hoshi no Koe ("Més lluny dels núvols, el lloc promés"). La pel·lícula va ser estrenada al 2007 en Japó, però a Espanya mai arribà, així que els fans d'aquesta pel·lícula decidiren traduirla al castellà, mitjançant subtítols.

És una pel·lícula diferent a les anteriors d'aquest director, ja que en aquesta no hi ha elements fantàstics, en aquest treball el director es fixa en la vida real, en les històries de la gent que viu pels carrers de les ciutats japoneses. El títol té que vore amb la velocitat a la que cauen les flors del "Sakura", les flors de cirerer; al començament de la pel·lícula, Akari Shinohara fa referència al títol dient-li a Takaki Tōno(l'altre protagonista): Cauen a 5 centímetres per segon, pareix neu, no creus?

El tema de la pel·lícula gira en torn a les diferents vides de Akari Shinohara, la protagonista, i la de Takaki Tono, que un dia es creuen, de casualitat, i aquest fet marca la seua vida.

El fil argumental es pot dividir en tres capìtols (i si no voleu saber el final, l'escriuré al final de cada paràgraf en altre color, per a que pugeu adonar-vos de que ahí està):

·Al primer capìtol, el director ens mostra com en la graduació de l'escola primaria els dos protagonistes tenen que separar-se, ja que Akari s'ha d'anar a viure a Togichi perquè els seus pares es van a treballar a aquesta ciutat; Takaki es va a viure i estudiar a la ciutat de Tokio. Per molta distància que els separa, els dos es comuniquen mitjançant cartes, continuen estimant-se, recorden tot el que han fet junts durant dies i dies. Però un matí, a Takaki el comuniquen que la seua familia ha d'anar a viure a Kagoshima, pero lo que vore a Akari el seria imposible, així que decidix anar a vore a Akari, encara que siga per última vegada.
Quan el dia de vore-la aplega, Tono ix de l'escola, impacient, però deseant vore a la persona que estima, a Akari. Puja al tren, amb la mala sort de que hi ha una tempesta i per aquest motiu el tren s'atura. Takaki, nerviós, ix del tren a cada estació que para, amb la mala sort que la carta que havia escrit per a Akari demostrant-le els seus sentiments, es va volant.
Quan perfí el tren arriba amb més de quatre hores de retard, Takaki veu a Akari, dormint aseguda al banc de l'estació, havia estat esperant-lo. Tras trobar-se de nou, abandonen l'estació, i caminen en la nit travessant un camp plé de neu. Després de uns minuts de silenci, es besen, sota l'arbre en el que es van vore per última vegada, i després parlen, Takaki li diu que és molt difícil romandre junts, que el temps els està separant. Finalment, Takaki agafa el tren per tornar a la seua ciutat.

·Al segon capítol la història gira en torn a la vida de Takaki sense Akari. Està al tercer any de l'escola secundaria superior de Tanegashima, on es localitza el Centre Espacial de Tanegashima. Coneix a una noia que es diu Kanae Sumita. Aquesta s'adona de que estima amb tot el seu cor a Takaki però no té valor per declarar-se, ja que s'adona de que Takaki sempre està mirant l'horitzó, amb la mirada perduda en algun lloc molt llunyà a ella, en algun lloc molt proper de la persona a la que estimava Takaki.
·Al tercer i últim capítol podem vore com els camins de Takaki i Akari, es tornen a creuar. Ell es informàtic a Tokio i ella està preparant la seua boda. Un dia, al agafar el tren, Takaki veu a l'altre costat de les vies un rostre familiar, el rostre de Akari, ambdós es giren per mirar, però no es poden vore, el tren de Akari passa i aquesta es va. Quan Takaki s'entera de que Akari es va a casar pensa que la seua vida perd sentit, i viu en soletat, pensant en ella, com el primer dia. Mai no tornen a creuar-se, però sin saber-ho ambdós continuen estimant-se, com quan eren petits, com quan anaven junts a vore les flors caure, com sempre.

PERSONATGES:
-Takaki Tōno (遠野貴樹)
Seiyū(un seiyuu es la persona que dona la veu al personatge): Kenhi Mizuhashi.
Takaki és el protagonista de la pel·lícula. Igual que Akari, ha de mudar-se a altra ciutat perquè els seus pares canvien molt de treball. Akari i ell eren molt bons amics, i encara que es tenen que separar per la distancia, continuen escribint-se cartes. A l'escola superior secundaria es membre del club de kyuudou (llançament amb arc).
-Akari Shinohara (篠原明里)
Seiyu: Yoshimi Kondou (primera i segona part), Ayaka Onoue (tercera part).
Va ser la millor amiga de Takaki a l'escola primaria, volia anar a la mateixa escola secundaria que Takaki, però va haver de mudar-se a Togichi per el treball dels seus pares.
-Kanae Sumita (澄田花苗)
Seiyū: Satomi Hanamura.
Companya de Takaki a l'escola superior, s'enamora d'ell desde que aquest ingresa a la mateixa escola que ella, encara que no pot expressar els seus sentiments. L'encanta practicar surf i anar en moto. La seua germana major és professora a la seua escola.
Es va traure una versió especial de la pel·lícula al mercar que contenia:

Disco 1 (DVD)
  • 5 Centímetros por Segundo
  • Entrevista a Makoto Shinkai
  • Adelantos de otras películas
Disco 2 (DVD)
  • 5 Centímetres per Segon (Guió gràfic animat, 63 minuts)
  • "Oukashou" Yahoo! Japan (29 minuts)
  • Entrevista amb el staff (20 Minutes)
  • "One More Time, One More Chance" (Vídeo musical Byousoku 5 cm edició especial. 6 minuts)
  • Darrere de les càmeres.
Disco 3 (CD de Audio)
  • OST (música de la pel·lícula)
  1. Ōkashō (桜花抄)
  2. Omoide ha Tooku no Hibi (想い出は遠くの日々)
  3. Shousou (焦燥)
  4. Yuki no Eki (雪の駅)
  5. Kiss (Kiss)
  6. Kanae no Kimochi (力ナエの気持ち)
  7. Yume ()
  8. Sora to Umi no Shi (空と海の詩)
  9. Todokanai Kimochi (届かない気持ち)
  10. Ending
  11. One more time, One more chance versiò piano.
Si busqueu One More Time One More Chance - Special Edition, al Youtube, trobareu la cançó principal de la pel·lícula amb imatges d'aquesta.



(No és meu, però respete els termes de privacitat).

Espere que vos agrade!^^

Déu meu, sí que he escrit...Crec que em vaig a menjar, que tinc fam ja!

じゃね、また!

2 comentaris on "A 5 centímetres per segon"

Raúl on 14 d’octubre del 2009, a les 20:51 ha dit...

Aquesta película hem recorda a unes (també d'animació japonesa)que tinc i que estic coleccionant. No se si et sonarà pero són produïdes per els Studio Ghibli.Intentaré posar més informació al meu blog quan puga.

Marina Iglesias~ on 15 d’octubre del 2009, a les 22:59 ha dit...

Sí, jo també les coleccione, la que més m'agrada és el Viatge de Chihiro!

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez