dimecres, 30 de desembre del 2009

Miau!

Publicat per Marina Iglesias~ a 17:27


Com que feia temps que no parlava de cinema, hui parlaré d'una pel·lícula d'Estudio Ghibli a la que li tinc molta estima: Haru en el regne dels gats!




Haru en el regne dels gats (猫 の 恩返し, Neko no ongaeshi, que traduït al valencià significa literalment: La línia de favors dels gats) és una pel·lícula d'animació japonesa dirigida per Hiroyuki Morita, produïda per Estudio Ghibli i estrenada a Japó el l'any 2002. L'eslògan emprat al tràiler va ser 猫 に なっ て も, いい ん じゃない ッ? (Neko ni natte mateix, iinjyanai?, que traduït vol dir: No estaria bé convertir-se en gat?). Aquesta pel·lícula va tindre una gran acollida(no tant gran com El Viatge de Chihiro).


ARGUMENT:

Haru Yoshioka és una estudiant de batxillerat de 17 anys, molt tímida i insegura. Un dia salva un gat de morir atropellat per un camió, i al moment comencen a passar coses molt, molt estranyes. El gat al qual va salvar resulta ser el príncep del Regne dels Gats i els habitants d'aquest volen mostrar el seu agraïment a Haru portant-la al seu Regne per casar-la amb el príncep que havia rescatat. Haru, que no vol casar-se amb ell, va a l'Oficina de Negocis dels gats per demanar ajuda, i allà coneix Muta, El Baró i el corb Toto, que es converteixen en els seus millors aliats per sortir de l'embolic al que s'ha ficat.

A partir d'aquest moment, Haru viurà una extravagant aventura al Regne dels Gats, un lloc de somni, però que amaga una sorpresa desagradable. Quan menys s'ho espera, la mateixa Haru es transforma en una gata, i si vol recuperar la seva forma humana ha de sortir d'allà i tornar al món dels humans abans que es faci de dia. Però el Rei dels Gats no està disposat a deixar escapar de la promesa del seu fill. Què creus que passarà? Descobreix-ho tu mateix!


PERSONATGES:
Abans de parlar dels personatges, m'agradaria dir que, encara que pareixen personatges molt simples con Haru, la protagonista, son personatges amb molt de carisma i amb una personalitat molt singular. Així doncs, ara parlaré d'alguns d'ells:


-Haru Yoshioka (吉岡 ハル): És una xiqueta de 17 anys, protagonista de la pel.lícula. És una estudiant d'institut a la qual li costa aixecar al matí i això li fa arribar tard a l'escola. Viu sola amb la seva mare, i com que aquesta està bastant ocupada en general, és ella qui s'ocupa de moltes de les tasques de la casa. És bastant tímida i de vegades una mica infantil, però és una gran persona. Està enamorada d'un xic, però després de la pel·lícula tot canvia.
  


-Baron Humbert von Gikkingen (バロン, フン ベルト フォン ジッキンゲン): Normalment conegut com Baró; és una estàtua d'un gat amb ànima i amo de l'Oficina d'Afers dels gats. Mesura uns 30 centímetres, porta sempre un barret i se li sol veure amb bastó. Una de les seues especialitats és preparar un te vermell el gust del qual canvia cada vegada que es beu. Va aparèixer anteriorment en Mimi wo sumaseba. 



(A la imatge Toto i Muta)

-Muta (ムタ): Un gat gros i irònic, que guia Haru fins al Baró. En japonès "porc" es diu "Buta", i encara que no li agrada a Muta, al llarg de la pel·lícula confonen el seu nom. El seu nom vertader és "Renaldo Moon". Va aparèixer prèviament en Mimi wo sumaseba.
 



-Toto (トト): És una estàtua d'un corb que, igual que Baró, cobra vida. Tot i ser bon amic de Muta, li agrada riure's d'ell de tant en tant.
 




- El rei gat (猫王): És el rei del regne dels gats. Se li mostra com un personatge mal educat i una mica boig. Les seves característiques més cridaneres són els seus ulls de diferents colors i l'òpal en forma d'ull de gat que té sobre el front. 



 (A la imatge el príncep Lune i Yuki)


-
Príncep Lune (ルーン): És el fill del rei gat. Comparteix amb el seu pare els ulls de diferent color, però es mostra com un personatge educat i de gran disciplina. Viatja al món dels humans per comprar un regal especial a Yuki, i és llavors quan Haru li salva de morir atropellat.


-Yuki (ユキ): Una bonica gata blanca, súbdita del rei del regne dels gats. Quan Haru era petita, la va trobar vagant en la recerca de menjar pel carrer i li va donar les seves galetes de peix. Anys més tard, Yuki li tornarà el favor. 

 











-Hiromi (ひろみ): És una amiga de Haru que va a la seva mateixa classe. Forma part del club de Lacrosse i li agrada un xic que és membre del club de tennis taula.


OST:
Es van editar dos discs a Japó amb la banda sonora: un, posat a la venda el 17 de juliol de 2002 i editat pot Tokuma Japan Communications, que conté la banda sonora original utilitzada en la pel·lícula i té trenta pistes. i un altre, posat a la venda el 26 de juny de 2002 que conté el tema principal de la pel.lícula, titulat Kaze ni naru (風 に なる), i interpretat per la cantant Ayano Tsuji. Vos deixe una direcció a una àgina per si voleu descarregar la banda sonora: OST-Neko no Ongaeshi 



OPINIÓ PERSONAL: 
 Encara que pot parèixer una pel·lícula bastant infantil, té un missatge i un contingut molt especial, que ens fa pensar en les coses de la vida, en aquestes coses petites en les que no es fixem i també ens fa somiar, imaginar un regne inventat, endinsar-nos en ell. La animació és un poc més pobra que la de El Viatge de Chihiro, però encara així està molt treballada. La banda sonora i sobretot el tema principal em van agradar molt perquè quan acabà la pel·lícula em vaig adonar que estava tot el dia cantant les cançonetes, són molt divertides, i perfectes per cada moment de la pel·lícula.


1 comentaris on "Miau!"

Japanzone.cat on 28 de novembre del 2011, a les 11:50 ha dit...

Ei! doncs si t'agraden les pel·lícules de Ghibli, al canal super3 de TVCatalunya faran
"Haru al regne dels gats" (dijous 8 de desembre, 10:50).
També faran "Kiki l'aprenent de bruixa", el diumenge 4 (15:30) i dimarts 6 (10:50). Ja era hora que doblin Ghibli en català!

Salut!

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez