dimecres, 9 de desembre del 2009

Yotsuba to!

Publicat per Marina Iglesias~ a 23:18
Yotsuba to! És un manga de tipus 'kodomo' (tipus de manga dirigit a un públic infantil, la paraula kodomo significa en japonés 'xiquet'). No obstant això, aquest manga també està dedicat a un públic adolescent. L'autor és Kiyohiko Azuma, 'mangaka' creador del conegut manga 'Azumanga Daioh!", però es diferència d'aquest en al trama, ja que la trama del manga Azumanga Daioh,no seguix una història en concret  sinó que son una sèrie de tires còmiques, mentre que Yotsuba to seguix un fil argumental, encara que a cada volum, hi ha un argument determinat. El nom de la protagonista principal, Yotsuba (四 叶), pot ser traduït a l'espanyol com "quatre fulles", que forma part de la frase 四葉 の クローバー Yotsuba no Kurobe (Trevol de quatre fulles), fent referència (o potser per això) , a les quatre cues i el color verd que té el pentinat de Yotsuba.

ARGUMENT:

La trama gira en torna  les aventures de la petita Yotsuba Koiwai, una xiqueta de cinc anys que fou adoptada, per lo que no es coneixen als segus pares reals. És una xiqueta enèrgica, una mica estranya, i molt alegre, a la que li agrada investigar tot el que es puga investigar.
Un dia, la xiqueta es canvia de casa, anant-se a vivir amb el seu pare a una nova casa, on coneix a les seues veïnes, tres germanes i la seua mare, amb les que farà una bona amistat. Totes les històries tenen com a protagonista a la xiqueta, i el títol de cada capítol sempre té la mateixa estructura, és a dir: "Yotsuba i...", de ací ve el seu nom, yotsubato! (ja que "to" significa "i" en japonés).

PERSONATGES:

Yotsuba Koiwai / "Yotsuba" (小岩井四葉 Koiwai Yotsuba / よつば Yotsuba):







Yotsuba és el personatge principal, tot el manga gira entorn a ella i les seues aventures. És una adorable xiqueta de 5 anys, de cabell verd, i personalitat extravertida i molt inquieta, però amb un gran cor. És capaç de deixar sense paraules a qualsevol adult amb les seues contestacions tan simples però plenes de sentit, sense segones intencions.

Sr. Koiwai / "Papá" (小岩井 Koiwai / とーちゃん tō-chan):







És el pare de Yotsuba. Els seus amics es refereixen a ell per Koiwai, i Yotsuba li diu simplement "papi". La seva edat tampoc és aquesta, però és d'aparença jove. La seva personalitat és calmada, en general, però a l'hora de fer riure i divertir a la seva filla, la seva imaginació no té límits.

Asagi Ayase (綾瀬あさぎ Ayase Asagi):






És la major de les tres germanes. Estudia a la universitat, i té una amiga anomenada Torako. És una persona molt amigable i agrada de les coses boniques (per exemple, Yotsuba). Però és una mica immadura, li agrada portar una vida una mica relaxada i sense moltes preocupacions.

Fuuka Ayase (綾瀬風香 Ayase Fūka):






És una adolescent estudiant els seus últims anys a l'escola. És de personalitat amigable i oberta, li agrada fer bromes, fer riure a la gent, i és molt responsable amb les tasques de la llar i els seus deures escolars.

Ena Ayase (綾瀬恵那 Ayase Ena):









És la més petita de les germanes Ayase. És igual d'amigable i amable que Fuuka, però és una mica més seriosa, potser seria més correcte dir més madura, en el sentit que assumeix la vida d'una manera més calmada que les seves demés germanes.

 Takashi Takeda / "Jambo" (竹田隆 Takeda Takashi / ジャンボ Janbo):









És un bon amic del pare de Yotsuba. Destaca per la seua altura, ja que pareix una girafa, con se l'anomena en un capítol del manga. És una persona amigable, de vegades una mica infantil pero molt alegre y divertit.

El manga, en cara que en Espanya encara no s'ha publicat el nº 8, que s'espera entre els fans(jo inclosa) amb moltes ganes, té molt d'èxit i poc a poc es va fent un lloc en el mercat. Sincerament em pareix admirable con una xiqueta tan menuda pot veure el món, amb ganes i il·lusió per les coses més quotidianes de la nostra vida, com anar a fer la compra o agafar un got de llet. El recomane!

0 comentaris on "Yotsuba to!"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez