dissabte, 2 de gener del 2010

Sen to Chihiro no Kamikakushi (千と千尋の神隠し)

Publicat per Marina Iglesias~ a 13:39


Bon dia a tots i a totes. Disculpeu-me si tarde molt en escriure les entrades del blog, però estic de vacances amb la meua cosina!

Hui volia parlar d'una altra pel·lícula que m'agrada molt: El Viatge de Chihiro, dirigida per Hayao Miyazaki i guanyadora d'una gran quantitat de premis de tot el món.

Crec que es la meua pel·lícula favorita, tant per l'argument, com pel carisma dels personatges com per la magnífica banda sonora; que en aquesta entrada descriuré.

ARGUMENT:
 Chihiro és una xiqueta capritxosa de deu anys, que creo que l'univers sencer es deu sotmetre als seus desitjos. Quan els seus pares (Akio i Yugo) li diuen que té que canviar de casa es posa furiosa i no fa res per ocultar els seus sentiments. De camí a la seua casa, la família s'equivoca de camí i arriben a un carrer sense sortida. Al camí hi ha un edifici roig i a continuació un llarg túnel que condueix a un poble fantasma on a la família els espera una gran quantitat de menjar. Els pares de Chihiro que comencen a menjar plats i plats, es transformen en porcs. Chihiro i la seua família, sense adonar-se han entrat en un nou món on viuen deus antics i sers màgics, dominat per Yubaba, una malvada bruixa. Aquesta li explica a Chihiro que als intrusos els transformen en animals i després els maten, per això Chihiro deurà impedir que els seus pares siguen sacrificats, per lo que comptarà amb la ajuda de Haku, un enigmàtic xic. Què passarà? Seran sacrificats els seus pares? Descobreix-ho!


PERSONATGES:

En la meua opinió els personatges de la pel·lícula El Viatge de Chihiro estan molt treballats, cadascun té la seua personalitat, diferent i especial, sobre tot la xiqueta, Chihiro, encara que pareix un personatge molt comú, al llarg de la pel·lícula podrem veure la seua evolució dins d'aquest món. Ara parlaré dels personatges principals:


(A la imatge Chihiro i Haku)



·Chihiro Ogino (荻 野 千寻, Ogino Chihiro)
    
Seiyū: Rumi Hiiragi.

És una xiqueta de deu anys d'edat, la qual es canvia de casa a una nova ciutat amb els seus pares, però degut a que el seu pare s'havia equivocat de camí descobreixen per casualitat l'entrada al món dels esperits. Durant aquesta aventura, passa de ser egoista i pessimista, a comportar-se de manera responsable i preocupar-se pels altres. Yubaba li dóna el nom de «Sen» (千, ' «Sen» que en valencià significa mil).

 
·Nigihayami Kohaku Nushi (ニギハヤミコハクヌシ, Nigihayami Kohaku Nushi)
    
Seiyū: Miyu Irino.

És un xiquet que ajuda a Chihiro després que els seus pares són  transformats en porcs, protegint i aconsellat. Treballa directament per Yubaba, realitzant missions, i sent a la vegada el seu aprenent. Pot volar i transformar-se en un drac. Chihiro recorda haver caigut en un riu, el Riu Kohaku (コハク, 'Riu Kohaku') i haver estat ajudada a sortir de l'aigua pel drac d'aquell riu, el mateix Haku, que en sentir això recorda el seu passat i aconsegueix alliberar-se així del control que Yubaba exercia sobre ell.





·Yubaba (汤 婆婆, Yubaaba)
    
Seiyū: Mari Natsuki.

És la directora de la casa de banys termals dels déus. És una bruixa malvada,i manipuladora. Té el costum de portar moltes joies  i anar vestida d'una manera molt estranya. Viu a la part alta de la casa de banys, amb Boh, el seu fill, possiblement l'única criatura a la qual l'estima. Yubaba manipula els seus empleats robant-los el seu nom mitjançant un encanteri. Fins i tot amb el seu aprenent, Haku, que en realitat es diu Nigihayami Kohaku Nushi.




·Sense cara (カオ ナシ, Kaonashi)
    
Seiyū: Tatsuya Gashuin. Actor de veu: Aleix Estadella (en espanyol)

És un fantasma molt misteriós. La procedència de Sense rostre és totalment desconeguda, p. Aconsegueix entrar a la casa de banys termals perquè Chihiro li ho permet. Aquest vol guanyar-se l'afecte de Chihiro per mitjà de l'or, però aquesta no accepta.


 
·Zeniba (銭 婆, Zeniiba)
    
Seiyū: Mari Natsuki. Actor de veu: Carmen Contreras (en espanyol)

És la germana bessona i rival de Yubaba. Encara que té un aspecte idèntic, les seves personalitats són contràries. Ella apareix al principi encara més dolenta que Yubaba, quan ella enfurismada persegueix Haku per haver-li robat el seu segell màgic. Esperant guanyar el perdó de Zeniba, Chihiro viatja a la seva cabanya per tornar-li el segell i per disculpar. És llavors que Zeniba revela el seu caràcter veritable, el qual és dolç i afectuós. Perdona Haku per robar el seu segell i li diu a Chihiro que no es preocupe.



OST:


Els vint temes de la banda sonora original van ser compostos per Jo Hisaishi.  «The River of That Day» (あの 日 の 川, Ano hi no kawa, que significa. «El riu d'aquest dia"), va rebre el premi a la millor música en la cinquantena sexta Competència de Cinema Mainichi.

Més tard, Hisaishi va lliurar les lletres de «Ano hi no kawa» i la nova versió amb el títol «The Name of Life» (いのち の 名前, Inochi no Nama literalment «El nom de la Vida"), que va ser realitzat per Ayaka Hirahara.


 Vos deixe una direcció per a la descarga directa:
OST Viatge de Chihiro 




OPINIÓ PERSONAL:


És una pel·lícula amb un missatge genial, es pot veure l'evolució de Chihiro a mesura que avança la pel·lícula, com canvia el seu caràcter i com es veu ajudada pels demés. L'argument es molt complet i interessant, en resum, la recomane!



1 comentaris on "Sen to Chihiro no Kamikakushi (千と千尋の神隠し)"

Raúl on 2 de gener del 2010, a les 20:52 ha dit...

La pel·licula més coneguda de l'Estudi Ghibli, és una de les obres mestres d'Hayao Miyazaki. Per a mí és la millor pel·lícula empatada amb altres d'aquest director. Respecte a "Haru en el regne dels gats" la vaig vore fa poc més de dos anys i em va pareixer bona però no com altres creacions de l'Estudi Ghibli.
Aquesta última pel·lícula té una primera part que va ser llançada l'any 1996, crec, i que està a la venta en Espanya desde el 30 d'octubre de 2009, es diu "Susurros del corazón" i tot i que no te molt o quasi res a vore en la segona et la recomane, es bastant bona (almenys per a mí).

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez