dimarts, 21 de juny del 2011

Takashi Murakami i el Superflat

Publicat per Marina Iglesias~ a 13:47
    Takashi Murakami (村上 隆) és un dels artistes més influents de les últimes dècades. Doctorat per la Universitat Nacional de Belles arts i Música de Tòquio l'any 1983 i amb formació en nihonga (un estil pictòric centrar en les tècniques i temes tradicionals japonesos), Murakami sorgeix de la generació Neo-pop japonesa.
    • Superflat
      El Superflat es tracta d'un moviment artístic postmodern fundat per l'artista Takashi Murakami. Aquest moviment aporta una interpretació 'exterior' de la cultura popular japonesa de la postguerra a través dels ulls de la subcultura otaku. Entre els artistes més representatius del Superflat es troben Chiho Aoshima, Mahomi Kunikata, Yoshimoto Nara i Aya Takano.

      Les obres que segueixen aquest moviment fan, molt sovint, una crítica al consumisme i al fetitxisme sexual, que va prevaldre després de l'occidentalització de la cultura japonesa una vegada finatlizada la guerra. Un dels objectius de crítica és l'estil loli-con, satiritzat en treballs com els de Henmaru Machino. Aquests treballs són una exploració de la sexualitat otaku mitjançant imatges grolleres. Altres treballs estan més relacionats amb el Síndrome de Peter Pan (por a madurar). Per exemple, els treballs de Yoshitomo Nara solen incloure fraffiti en obres d'ukiyo-e japonés antic realitzat d'una manera infantil.

      0 comentaris on "Takashi Murakami i el Superflat"

       

      カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez