diumenge, 19 de juny del 2011

Hideo Itokawa i Hayabusa

Publicat per Marina Iglesias~ a 13:06

Hayabusa (隼) significa “falcó” en japonès. D'aquesta manera es va denominar al model d'avió de combat japonés més temut pels aliats en la Segona Guerra Mundial, el Nakajima Ki-43. La velocitat  dels avions Hayabusa els va fer ideals per a ser utilitzats en operacions kamikaze. 

El Hayabusa va ser dissenyat per, Hideo Itokawa, considerat com el pioner de la investigació aeroespacial japonesa. Itokawa va dissenyar també els primers coets japonesos que van aconseguir eixir a l'espai exterior, els primers tres satèl·lits japonesos i diversos avions. Per als japonesos va ser un geni: va escriure desenes de llibres, alguns d'ells novel·les que van arribar a ser best-sellers nacionals i a més tenia temps per a dedicar-se a entreteniments tan diversos com el bàsquet, el golf, el piano, el violí i fins i tot filosofia europea.

Avió Nakajima Ki-43

60 anys després de la guerra, una nau espacial es va trobar amb l'asteroide Itokawa a 254.316.600 km de distància de la Terra. Després de diversos problemes tècnics, la nau va aconseguir tornar al nostre planeta desintegrant-se a l'entrada en l'atmosfera quasi per complet (a excepció d'una petita càpsula amb les mostres de l'asteroide), com si fóra un avió kamikaze. Per aquest motiu va rebre el nom de Hayabusa.

Aquesta és l'última foto que va prendre la nau després de la seua trobada amb Itokawa:

0 comentaris on "Hideo Itokawa i Hayabusa"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez