dimecres, 10 de novembre del 2010

Generació Búnquer

Publicat per Marina Iglesias~ a 23:00
La influència d'internet i la televisió en la societat actual és cada vegada més gran, sobre tot en els joves.

Anomenem generació búnquer a un sector adolescent de la població mundial (de entre 12 i 18 any) que dedica més del 42% del seu temps a navegar per internet i a veure la televisió, aïllats de la seua família,
i allunyant-se així dels seus amics. Aquest joves, durant el temps que passen a Internet, mantenen converses amb amics virtuals que mai han vist i fan diferents usos de les xarxes socials sense adonar-se que estan fent d'internet, el centre de les seues vides.

Existeix un terme japonès per referir-se a aquest tipus de persones: hikikomori (ひきこもり), que significa aïllament en valencià. Encara que el terme va ser encunyat pels japonesos, és un fenomen que succeeix a tot el món, especialment en països modernitzats on les relacions humanes són cada vegada més difícils. Els hikikomori són adolescents que viuen en aïllament social, parcial o total degut a diverses circumstàncies com l'assetjament laboral, desil·lusions amoroses, fracàs escolar o laboral, incomprensió per part de la societat, drogoaddicció...

Aquests adolescents, que no volen abandonar la casa dels seus pares, es tanquen en habitació durant, setmanes, mesos i fins i tot anys.

Es coneixen diversos casos a Espanya i Argentina de joves amants de la cultura japonesa, imitadors de hikikomoris.

Podeu visitar un fòrum, en castellà, d'ajuda a hikikomoris i altres persones en risc d'aïllament social, on també són benvinguts investigadors interessats en aquest fenomen i voluntaris que vulguen les seues experiències.

Fòrum - Hikikomoris

0 comentaris on "Generació Búnquer"

 

カムパネルラ ★ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez